JOKE FM НОВИНИТЕ ДНЕС

  [BG]   RU  

 
Рейтинг: 3.00
(360)
НАЧАЛО
НОВИНИТЕ ДНЕС
НОВИНИТЕ ВЧЕРА
БЪЛГАРИЯ
СВЯТ
СПОРТ
ИКОНОМИКА И ФИНАНСИ
ЛЮБОПИТНО
ВЕСТНИЦИТЕ
ВРЕМЕТО
ХОРОСКОП
Новини
Архив новини
АНКЕТА


КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ АВТОМОБИЛИ Интервюта VIDEO ДЕНЯТ В СНИМКИ Каталог TV С ПЛАЗМЕН/LCD ДИСПЕЙ JOKE FM HITS ЗА КОНТАКТИ ФОРУМ

БЪЛГАРИЯ / НОВИНИТЕ ДНЕС

16 Април 11, 14:37
Трайков призна за „грешка в комуникацията” с Дянков
   

 

Моите отношения с Дянков в случая са в графата грешка в комуникацията. Проблемът на г-н Първанов е в графата - неспазване на процедурите. Ако има някой виновен, той вече си понесе вината и случаят вече е приключен в четвъртък. Така Трайчо Трайков - министър на икономиката, енергетиката и туризма, коментира скандала от последните дни с изпълнителният директор на НЕК Красимир Първанов.

Той отказа да отговори дали вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков е казал на Първанов да подпише споразумението с „Атомстройекспорт” за АЕЦ „Белене” с оправданието, че „това, на което не съм свидетел е най-добре да получите информация от самите участници”.

„Най-важната линия на мислене е връзките, които произтичат по линията принципал - дружество. Тази верига свършва при ресорния министър”, добави той. „Така че коментирахме всичко, закрихме случая”, категоричен е Трайков.

Попитан как ще коментира изявлението на премиера Бойко Борисов, че подписаното от Красимир Първанов споразумение предпазва страната ни от арбитраж в Париж, министър Трайков каза: „Факт е, че сега арбитраж няма. Факт е, че имаме време, през което трябва да свършим максимално много работа, която да ни доближи към крайното решение. Наистина срокът е много амбициозен. Не е изключено времето да не се окаже достатъчно, но това не е фатално, защото всичко трябва да мине по реда си. Ако е необходимо повече време, ще разполагаме с повече време”.

Министър Трайков заяви още, че договорът с консултанта за АЕЦ „Белене” британската банка HSBC не е за повече пари. Неговата цел е да се оптимизира финансовата част. Според Трайков договорът с консултанта е подписан сега, защото всичко не може да се свърши наведнъж.

 
Submit Free to ExactSeek

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0835