JOKE FM НОВИНИТЕ ДНЕС

  [BG]   RU  

 
Рейтинг: 3.00
(360)
НАЧАЛО
НОВИНИТЕ ДНЕС
НОВИНИТЕ ВЧЕРА
БЪЛГАРИЯ
СВЯТ
СПОРТ
ИКОНОМИКА И ФИНАНСИ
ЛЮБОПИТНО
ВЕСТНИЦИТЕ
ВРЕМЕТО
ХОРОСКОП
Новини
Архив новини
АНКЕТА


КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ АВТОМОБИЛИ Интервюта VIDEO ДЕНЯТ В СНИМКИ Каталог TV С ПЛАЗМЕН/LCD ДИСПЕЙ JOKE FM HITS ЗА КОНТАКТИ ФОРУМ

БЪЛГАРИЯ / НОВИНИТЕ ДНЕС

15 Април 11, 16:50
Обмислят единен централизиран орган да контролира обществените поръчки
   

 

Проект за изменение и допълнение на Закона за обществените поръчки предвижда предварителния контрол да се осъществява от един централизиран орган. Това е Агенцията по обществени поръчки, съобщи днес министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев.

Според него така ще се гарантира по-високо качество на предварителния контрол, тъй като към момента имаше смесени отговорности. Всички инструкции и тълкувания на агенцията стават задължителни за останалите контролни органи. Предложението се подкрепя напълно от Националното сдружение на общините. Друг основен момент в проекта е високата степен на кодификация. „Това, което до момента беше уредено в наредбата за възлагане на малките обществени поръчки вече е част от закона. За всички е по-лесно да работят с един ясен, законов текст. Промените, които са предложени, дават една по-голяма степен на свобода - дребни, документални проблеми да бъдат изчиствани и да не водят обезателно до 100% отпадане на самия кандидат, защото ние никога не знаем дали кандидатът, който е забравил да сложи един лист хартия не е най-добрият изпълнител”, коментира министърът.

Томислав Дончев участва в координационна среща на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) с Управляващите органи на Оперативните програми и Държавен фонд „Земеделие”.

 
Submit Free to ExactSeek
*


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0683