JOKE FM НОВИНИТЕ ДНЕС

  [BG]   RU  

 
Рейтинг: 3.00
(360)
НАЧАЛО
НОВИНИТЕ ДНЕС
НОВИНИТЕ ВЧЕРА
БЪЛГАРИЯ
СВЯТ
СПОРТ
ИКОНОМИКА И ФИНАНСИ
ЛЮБОПИТНО
ВЕСТНИЦИТЕ
ВРЕМЕТО
ХОРОСКОП
Новини
Архив новини
АНКЕТА


КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ АВТОМОБИЛИ Интервюта VIDEO ДЕНЯТ В СНИМКИ Каталог TV С ПЛАЗМЕН/LCD ДИСПЕЙ JOKE FM HITS ЗА КОНТАКТИ ФОРУМ

СВЯТ / НОВИНИТЕ ДНЕС

13 Април 11, 19:02
Нов инцидент с платформа в Мексиканския залив

Общо 713 работници бяха евакуирани, след като намираща се наполовина под водата петролна платформа започна да се свлича в Мексиканския залив, съобщиха от държавната компания Petroleos Mexicanos (Pemex), съобщава lenta.ru.

От компанията поясниха, че при инцидента няма изтичане на нефт. Всички работници от платформата "Flotel Jupiter", намираща се на близо 80 км от брега на Кампече, са били изтеглени безпроблемно. Първоначално са евакуирани 638 души, а след това и останалите 75.

След редица опити да спасим съоръжението от водата конструкцията "се преобърна и потъна частично", отбелязаха от мексиканската компания.

Инцидентът станал след „пробойни" в подводните части на платформата. Според данните няма пострадали.

От Pemex уточниха, че по време на последната проверка, направена през 2010 година, не са открити дефекти на намиращите се под водата конструкции.

По мексиканското и американското крайбрежие на мексиканския залив са разположени множество нефтени платформи. През 2010 година на една от тях - „Deepwater Horizon", собственост на британската нефтена компания BP, имаше силна експлозия, която уби 11 души и доведе до екологична катастрофа в региона, причинена от изтичането на огромно количества нефт във водата.

 
Submit Free to ExactSeek
*


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.6695